Welkom in de ELO-Enneagram!

Het enneagram is een model om de eigen persoonlijkheid te doorgronden en accepteren, en biedt aanknopingspunten voor ontwikkeling; van de eigen persoonlijkheid en van de relatie met anderen in werk en prive.

Het biedt inzicht in de eigen diepere drijfveren, reflexen en mentale en emotionele patronen, die ons gedrag verklaren. En biedt handvatten hierin stappen te nemen.

Omdat het ook inzicht biedt in de persoonlijkheid van andere mensen, kunt u het enneagram ook goed gebruiken bij het begrijpen van interacties tussen mensen, het verbeteren en ontwikkelen van relaties, zowel in werk als privé.

In organisaties /werksituaties kunt u het enneagram gebruiken bij leidinggeven, (team)coaching, counseling, teambuilding, mediation, oplossen van conflictsituaties en verbeteren van de samenwerking of leiding geven.

"Alle kennis begint met zelfkennis", aldus Lao Tse, dus de belangrijkste stap is het verkrijgen van zelfinzicht.

Hoe doe ik dat?

Opties
U kunt al surfend te werk gaan (tab Content), maar ook de bijbehorende Videovoorbeelden, Essayvragen, Toetsen en Overdenkingen (tab VETO) gebruiken. Daarnaast kunt u uw voordeel doen met de ervaringsdeskundigheid van anderen (D) en treft u diverse studiemodules aan (E).

Alle onderdelen van alle ELO's zijn kopieerbaar en desgewenst voor, maar ook door u op maat  te maken (h.wiel@umcg.nl).